Speciale opdrachten

Stormschade opruimen

Na een hevige storm kunnen allerlei gevaarlijke situaties ontstaan of kan een boom schade hebben toegebracht aan uw infrastructuur. Voor het professioneel verwijderen van de stormschade bent u bij ons aan het juiste adres.

Neem even contact op met de verzekeringmaatschappij voor de aansprakelijkheid en om te vernemen of het schadegeval al dan niet vergoed wordt. Indien gewenst kan er iemand aanwezig zijn wanneer de inspecteur bij u op bezoek komt, om de offerte te bespreken.
stormschade opruimen

Verkoop van brandhout

Neem gerust contact op met ons om te weten wat er nog op voorraad is. Wij kunnen ook voorzien in brandhout recht van de werf. Dit wordt thuis geleverd, al dan niet gezaagd op rollen. De prijs ligt een stuk lager dan gedroogd brandhout en u hebt zelf nog het plezier in het verwerken van het brandhout.

Houtstapelplaatsen

Wij kunnen op uw vraag voorzien in een stapelplaats voor brandhout. Een op maat gemaakte stapelplaats kan perfect geïntegreerd worden in uw tuin. De kostprijs is afhankelijk van de door u gekozen houtsoort, de grootte van de opslagplaats, een eventuele verlichting, de keuze van de dakbedekking…

Klepelmaaien

Een klepelmaaier heeft ‘los’hangende klepels of hamers op een horizontaal draaiende as. De maaier hangt achter de tractor en wordt aangedreven door de aftak as. Door de snelheid wordt het gras gemaaid, net als bij de cirkelmaaier, maar met een klepelmaaier wordt het gras onmiddellijk gehakseld. De klepelmaaier wordt gebruikt voor ruige begroeiingen en hoog opgeschoten gras.
Klepelmaaien

Processierupsen

De larve van de eikenprocessierupsvlinder is een bladvretende rups die zoals de naam al zegt vooral op zomereiken voorkomt. De haren van de rups vormen voor de mens een gevaar voor de gezondheid. De haren verschijnen vanaf ongeveer half mei tot eind juni op de rupsen. De haren blijven ook na het vertrek van de rupsen in de nesten, die aan de stammen en dikke takken hangen, aanwezig. Na jaren kunnen deze nesten bij aanraking nog overlast veroorzaken.

De rupsen worden in de boom benaderd en weggevangen met behulp van klimtechnieken of met de hoogtewerker. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het verkrijgen van een offerte.

Ontbossen van bouwgronden

U kan ons contacteren voor het vrijzagen van een toekomstige bouwgrond. Hierbij worden de kruinen verhakseld, het hout afgevoerd en de stronken gefreesd of geklepeld. De toegankelijkheid, de boomsoorten en de aanwezige onderbegroeiing bepalen de prijs van de ontbossing.